Hajdú-Bihar

2013.03.01. 09:08

Debreceni gyilkosság ügyében kell újra eljárni

Debrecen - A tettesek 700 ezer forintnyi készpénzzel és ékszerekkel távoztak áldozatuk házából.

Debrecen - A tettesek 700 ezer forintnyi készpénzzel és ékszerekkel távoztak áldozatuk házából.

Újra kell kezdeni az elsőfokú bírósági eljárást abban a 2005-ös gyilkossági ügyben, mely során két férfi végzett egy debreceni hűtőgépszerelővel annak Budai Nagy Antal utcai házában. A Debreceni Törvényszék nem jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a vádlottakat tavaly októberben, ám a a Debreceni Ítélőtábla csütörtökön hatályon kívül helyezte az ítéletet. Fórizs Ildikó sajtószóvivő szerint azért, mert a törvényszék eljárási szabályt sértett, amikor a másodrendű vádlottat, K. Róbertet olyan ügyvéd védte, aki korábban a rendőrségnél részt vett az nyomozásban. A tábla szükségesnek tartja, hogy a megismételt eljárást az elsőfokú bíróság más tanácsa tárgyalja. T. Gyulát és társát nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, jármű önkényes elvétele és okirattal visszaélés miatt ítélte el a törvényszék azzal, hogy legkorábban 30 év múlva bocsáthatók feltételes szabadságra.

A vádlottak 2005 novemberében keresték fel jómódúnak látszó áldozatukat, akit megvertek és megkötöztek. A sértett abba halt bele, hogy betörték az orrát, s megfulladt a vérében.

Az ügyet 2009-ben kezdte tárgyalni a törvényszék több mint száz tanú meghallgatásával.

- HBN -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!