Hajdú-Bihar

2013.02.13. 16:46

Wizz Air-járatok: Ciao Milánó! Helló Dortmund!

Debrecen - Nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket az észak-olasz nagyváros.

Debrecen - Nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket az észak-olasz nagyváros.Április 26-tól új járatot indít a Wizz Air a debreceni légikikötőből, hetente kétszer (hétfőn és pénteken) a németországi Dortmund válik elérhetővé az utazóközönség számára. A diszkont légitársaság várakozásai szerint az első évben legalább 30 ezeren utaznak majd ezen a vonalon. E döntés azonban túlmutat egy új desztináció bevezetésén, egyben a gyengén muzsikáló milánói járat április 23-i megszüntetését is jelenti.

„A kimenő és bejövő forgalom tekintetében is az eindhoveni és londoni útvonalak voltak a legsikeresebbek Debrecenből, ezért befejezzük a milánói útvonal üzemeltetését, hogy helyet csináljunk egy harmadik nyugat-európai úticélnak.” – mondta Daniel de Carvalho, a Wizz Air kommunikációs vezetője. A Napló kérdésre - nem "veszélyezteti-e" az eindhoveni járatot az, hogy mindössze 150 kilométer választja el az új desztinációtól - Kirstin Wulczyn vállalati kommunikáció menedzser úgy fogalmazott: „Bár Eindhoven és Dortmund nincs messze egymástól, nem ugyanazok az utasok érdeklődnek a dortmundi útvonal iránt, mint akik Eindhovenbe utaznak. Biztosak vagyunk benne, hogy a Wizz Air képes fenntartani mindkét úticélt.”

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!