Hajdú-Bihar

2013.02.14. 16:09

Tánc és ének helyett kiáltvánnyal kampányoltak

Debrecen - A Demokratikus Koalíció tagjai a debreceni nők elleni erőszak ellen.

Debrecen - A Demokratikus Koalíció tagjai a debreceni nők elleni erőszak ellen.Egy kiáltvány megfogalmazásával és két vers felolvasásával csatlakoztak a DK debreceni tagjai az „Egymilliárd nő ébredése - tánccal a nők elleni erőszak ellen” elnevezésű világméretű mozgalomhoz. Mint azt a 2-es választó kerület alelnöke, Báthory Attila csütörtöki sajtótájékoztatójukon elmondta, február 14-edike ennek az összefogásnak a napja is, így a Demokratikus Koalíció is fontosnak érezte erre a súlyos problémára ráirányítani a figyelmet. Debrecenben is sok nő szenved - elsősorban családon belüli - erőszaktól, s a tagság nevében a választókerületük elnöksége értük fogalmazta meg kiáltványát - tette hozzá.

Egyenjogúságukért is

Kiáltványuk szerint, a nőkkel szembeni erőszak elleni küzdelemben minden kormánynak, állampolgárnak feladata, felelőssége van. Ugyanakkor a DK azt is feladatának érzi, hogy ne csak a nőket ért megaláztatások ellen küzdjön, hanem kiálljon a nők egyenjogúsága mellett is. Kérdésünkre az alelnök elmondta, szerettek volna táncos rendezvény szervezésével a kampányhoz csatlakozni, de nem volt elegendő idejük megfelelő helyiséget találni, ezért választották helyette a kiáltvány megfogalmazását.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!