Hajdú-Bihar

2013.02.13. 16:02

Jogerős bírósági döntés két kényszernyugdíjazott bíró ügyében

Debrecen - Jogerőre emelkedett két hajdú-bihar megyei bíró munkaügyi perében, a Miskolci Munkaügyi Bíróság ítélete. A bíróság kimondta, hogy a két felperest, bírói tisztségébe, eredeti beosztásába kell visszahelyezni.

Debrecen - Jogerőre emelkedett két hajdú-bihar megyei bíró munkaügyi perében, a Miskolci Munkaügyi Bíróság ítélete. A bíróság kimondta, hogy a két felperest, bírói tisztségébe, eredeti beosztásába kell visszahelyezni.A Debreceni Törvényszék elnöke, dr. Kahler Ilona a mai nappal kezdeményezi a két bíró visszahelyezését, így az Országos Bírósági Hivatal elnökén keresztül kéri a két bíró köztársasági elnök általi kinevezését.

A Debreceni Törvényszéken összességében három bírót érintett a kényszernyugdíjazás, mindhárman munkaügyi bírósághoz fordultak. Egyikük esetében még nincs elsőfokú döntés, két bíró esetében pedig – miután nem volt fellebbezés – az elsőfokú döntés emelkedett jogerőre. Az egyik érintett bíró a Debreceni Járásbíróság polgári ügyszakában ítélkezett és 63 éves korára tekintettel nyugdíjazták. A másik bíró a Hajdúböszörményi Járásbíróság polgári ügyszakán tevékenykedett, ő kényszernyugdíjazása idején 64 éves volt. Mindketten eredeti beosztásukba kerülhetnek majd vissza, várhatóan március 15-i vagy április elsejei hatállyal. Munkába állásuk financiális háttere a Debreceni Törvényszék rendelkezésére áll.

Debreceni Törvényszék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!