Hajdú-Bihar

2013.02.10. 14:55

„Az éles ész önmagában nem elég”

Debrecen - A természettudományi, az informatikai és a műszaki karok hallgatói vehették át diplomájukat.

Debrecen - A természettudományi, az informatikai és a műszaki karok hallgatói vehették át diplomájukat.

Sok kedves dolgot idéz bennem a díszudvar, de a legjobb egy-egy diplomaosztón itt lenni – üdvözölte a Debreceni Egyetem Műszaki Karának végzős hallgatóit vasárnap délelőtt dr. Szűcs Edit dékán, aki a diplomájukat átvevő diákok előtt hangsúlyozta: az éles ész önmagában nem elég, kemény akarat, erős elszánás is kell ahhoz, hogy valaki a tanulást válassza a többi lehetőség csábítása helyett. Mint mondta, külön-külön is büszke a hallgatókra, s egyben szomorú a közös időszak véget érése miatt. Az alapot megadtuk, ideje tovább lépni – szögezte le, köszönetet mondva a családoknak a hosszú éveken át nyújtott támogatásért.

A dékán emlékeztetett rá: a most diplomázók jókor voltak jó helyen, az utánuk következőknek azonban sokkal nagyobb anyagi terhet kell vállalnia a tanulásért. A Debreceni Egyetem Díszudvarán szombaton a természettudományi és technológiai kar, délután az informatikai kar hallgatói vehették át diplomájukat (a névsort a szombati Napló tartalmazta).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!