Hajdú-Bihar

2013.01.15. 19:37

Módosítani kell az építési engedélyt

Debrecen - Az állomásnak kiszemelt műemléképület körüli jogi vita is hátráltatja a befejezést.

Debrecen - Az állomásnak kiszemelt műemléképület körüli jogi vita is hátráltatja a befejezést.Nemrég számoltunk be arról, hogy a Zsuzsi Erdei Vasút Ruyter utcai végállomásán ugyan az épületet már felújították, de az új állomás nem kaphat használatba vételi engedélyt, mert még néhány feltételnek meg kell felelnie. Akkor a magánerős projekt gazdája, Gulyás János úgy nyilatkozott, ők már minden, az önkormányzattal kötött szerződésben vállalt feltételt teljesítettek, most már a város feladata a befejezés.

Eltértek a tervtől

A polgármesteri hivatal illetékesei későbbre ígértek reagálást, arra hivatkozva, hogy rövidesen egy szemlét tart a közlekedési hatóság, melyen tisztázzák a feladatokat és a feltételek teljesítésének felelőseit. A szemle megtörtént, és a hivataltól is megkaptuk a szűkszavú választ, de ebből továbbra sem tűnik ki, milyen feltételeknek kell még megfelelnie a lassan készülő végállomásnak, hogy végre a legjobban érdekeltek, az utasok vehessék birtokba. A közlemény szerint a Faraktár Projekt, amely időközben Pércsi 37-re módosította a nevét teljesítette a szerződésben vállalt kötelezettségeit. A helyszíni szemléről a következőket nyilatkozza Racsmány Gyula, vagyonkezelési osztályvezető. Megállapították, a kivitelező eltért az építési engedélytől, amit feltehetően az indokolt, hogy az új állomás nem épülhetett meg a terveknek megfelelően az ottani műemléképületben, mert a szomszédos ingatlan tulajdonosa jogorvoslati joga gyakorlásával megakadályozta azt. A használatbavételi engedély megszerzéséhez az elkészült létesítményre építési engedély módosítást kell kérni. Az elvégzendő feladatok költségeinek megosztásáról folyik a vizsgálat.

Marad a sötétség

Bár mindkét érdekelt félnek feltettük a kisvasutat üzemeltető kft. ügyvezetőjétől kapott információ alapján a kérdést, hogy ki és mikor fogja a kültéri világító testeket felszerelni, ami szintén szükséges az engedélyeztetéshez, de választ nem kaptunk. Így megsaccolni sem lehet, meddig kell még az utasoknak a Budai Nagy Antal utcánál kialakított szabad peront végállomásként használni.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!