Hajdú-Bihar

2013.01.24. 20:06

Ha délen is elkészül, lesz teljes

Debrecen - A következő uniós ciklusban valósulhat meg a másik elkerülő út.

Debrecen - A következő uniós ciklusban valósulhat meg a másik elkerülő út.Kósa Lajos polgármester a 4-es főút Debrecent északról elkerülő útszakasz csütörtöki átadásán röviden megemlítette a jövő terveit is, de előbb felidézte a múltat. Eszerint a 2006-ban átadott első szakaszban lényegében 2 autópálya épült egymással párhuzamosan a szabványok hibás értelmezése miatt, és ezért nem maradt akkor pénz a most átadott csaknem 12 kilométeres részre. Hozzátette, a város forgalmi tehermentesítése azonban csak akkor lesz teljes, ha délről is megépül az elkerülő út, amely majd az országhatárig vezető M35-ös autópálya déli részébe torkollana.

Lapunk kérdésére válaszolva a polgármester elmondta, a város már elfogadta a déli elkerülő út nyomvonaltervét, amely szerint a 4-es főút hajdúszoboszlói elkerülőjétől indul majd, és a 47-es főút városból kivezető szakaszát a repülőtér után a hosszúpályi leágazásnál érné el. Az autópálya nyomvonalán azonban még folyik a vita a derecskei gazdákkal, de egyelőre van idő az előkészítésre, hiszen az elkerülő és az M35-os további megépítésére csak a következő uniós költségvetési ciklusban kerülhet sor.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!