Hajdú-Bihar

2013.01.29. 14:10

Cívisbuszok a pesti utcán?

Debrecen, Budapest - A DKV-t ugyan nem kereste meg a budapesti közlekedési vállalat, de a vezérigazgató tud a tenderről.

Debrecen, Budapest - A DKV-t ugyan nem kereste meg a budapesti közlekedési vállalat, de a vezérigazgató tud a tenderről.Alacsony, legfeljebb négyéves szóló autóbuszok bérlésére írt ki közbeszerzési eljárást a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV). Az Indoház online közlekedési szakportál értesülései szerint a Debrecenben feleslegessé vált cívisbuszok lehetnek a befutók a fővárosi közlekedési cég legújabb tenderén. Mivel a kiírásban szereplő műszaki paraméterek (a jármű mérete, felszereltsége, környezetvédelmi besorolása, stb.) szinte egy az egyben "ráhúzhatók" a cívisvárosban néhány éve futó Volvo-buszokra, a hír valóságtartalmáról Nagy Attilát, a DKV Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

- Hozzám nem érkezett ezzel kapcsolatos megkeresés Budapestről, de természetesen van tudomásunk a közbeszerzési eljárásról. A debreceni flotta 100 szóló és 40 csuklós autóbuszból áll, de a 140 jármű közül a napi feladatok ellátásához elég 126 (40 csuklós és 86 szóló) jármű. Ebből is látszik, hogy 14 szóló busz reggelente a telephelyen marad. Ha megoldható, hogy az ITK úgy vegyen ki járműveket a flottából, hogy az nem megy a szolgáltatási színvonal kárára, mi nem leszünk ellene - válaszolta megkeresésünkre Nagy Attila.

 HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!