Hajdú-Bihar

2013.01.25. 11:40

A kirúgottak bosszúja

Debrecen - A márkakereskedésekből elküldött autószerelők a kuncsaftok egy részét is elviszik magukkal.

Debrecen - A márkakereskedésekből elküldött autószerelők a kuncsaftok egy részét is elviszik magukkal.Egy gépjármű márkakereskedőnek nagyjából százezer forintjába kerül az, ha az autószerelőjét (egyébként kötelezően előírt) kétnapos szakmai továbbképzésre küldi. Ilyen körülmények között nem csoda, ha a kereskedések tulajdonosait érzékenyen érinti, ha a márkaszerviz valamelyik munkatársát otthoni fusizáson érik. A Napló által megkérdezett márkakereskedők úgy számítják, hogy egy-egy tőlük távozó autószerelő (függetlenül attól, hogy elküldték, vagy magától döntött a távozás mellett) a kuncsaftok legalább 10-15 százalékát is magával viszi.

A Gépjármű-márkakereskedők Országos Szövetségéhez (Gémosz) befutó információk arra utalnak, hogy a hazai feketegazdaság valójában megélhetési feketegazdaság. Jelentős részben azokra a drága pénzen kiképzett szakemberekre épül, akik évekig jó kapcsolatban voltak az ügyfelekkel, ezért egy idő után elérkezettnek látták az időt arra, hogy a saját lábukra álljanak. Persze, nem hivatalosan, hiszen úgy nem érné meg, hanem otthon a garázsban vagy maximum egy bérelt műhelyben. A márkakereskedők pedig ezt láttán egyfolytában azt kérdezik: a hatóságok miért engedik?

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!