Hajdú-Bihar

2012.08.15. 08:15

Nézőpont: Itt lakik, ott dolgozik

<em>Amikor először hallottam arról, hogy kerékpárút épül Berettyóújfalutól Nagyváradig, valamint, hogy a harmincöt kilométer hosszú szakasz a jövő évben már el is készülhet, rögtön a biharkeresztesi polgármester egy elejtett félmondata jutott az eszembe</em>.&nbsp;<a href="mailto:[email protected]" target="_blank">Petneházi Attila jegyzete.</a>

Amikor először hallottam arról, hogy kerékpárút épül Berettyóújfalutól Nagyváradig, valamint, hogy a harmincöt kilométer hosszú szakasz a jövő évben már el is készülhet, rögtön a biharkeresztesi polgármester egy elejtett félmondata jutott az eszembePetneházi Attila jegyzete.

A szerkesztőségünkben vendégeskedő városvezető azzal lepte meg hallgatóságát, hogy kijelentette: Biharkeresztes ma már szinte több szállal kötődik Nagyváradhoz, mint Berettyóújfaluhoz. Példaként említette, hogy a keresztesieknek autóbusszal eljutni Nagyváradra töredékébe kerül annak, mint ha az ellenkező irányba, Bihar fővárosába indulnának.

A keleti végeken így épül a közös Európa; a nagyváradi polgár a belvárosi panel árán a határ túloldalán csinos családi portára tesz szert; a munkahelyét megtartja ott, de a gyerekét már nálunk íratja be az óvodába, iskolába; és bár a külföldi múködőtőke mostanság inkább a romániai megtelepedésben lát fantáziát, egy-egy új üzem nálunk is toboroz szép számmal munkaerőt. A kerékpárút már a sokadik szál, ami nem elválaszt, hanem összeköt. A Nagyvárad-Bors-Ártánd-Biharkeresztes-Mezőpeterd-Berettyóújfalu tengely szimbólumaként.

- Petneházi Attila - 


Hajdú-Bihar - Több hajdú-bihari kisváros is milliárdos fejlesztéseket hajtott végre uniós támogatással.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!