Hajdú-Bihar

2012.02.07. 10:56

Marihuánát szívhattak a hajdúszoboszlói kollégisták

Hajdúszoboszló - A rendőrség kilenc fiatalt pisiltetett meg, mindannyian pozitív mintát produkáltak.

Hajdúszoboszló - A rendőrség kilenc fiatalt pisiltetett meg, mindannyian pozitív mintát produkáltak.

 

Tizenéveseket állítottak elő a rendőrök múlt hétfőn este a szoboszlói Szép Ernő Középiskolai Kollégiumból kábítószer-fogyasztás gyanújával – erősítette meg a Napló információit kedden Kelemen Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A hadnagy közlése szerint egy tanár a diákok szokatlan viselkedésére figyelt fel, majd kérdésére, hogy elismerik-e a drogozást, kilencen igennel feleltek. A pedagógus ezután értesítette a rendőröket, akiknek a fiatalok azt mondták, hogy marihuánás cigarettát szívtak. Az egyenruhások a kollégiumban csekély mennyiségű „növényi morzsalékot” és két gyanús tablettát találtak. A diákokat előállították és vizeletmintát vetettek tőlük. A minták mindegyike pozitív lett, azaz kábítószer fogyasztását jelezte.

A fiatalokat nem vették őrizetbe, jelenleg is szabadlábon védekeznek. Fogyasztással elkövetett kábítószerrel visszaélés megalapozott gyanújával indult ellenük büntetőeljárás, szakértő bevonásával.

A kollégium igazgatójától, Sárkányné Kertész Évától szerettük volna megtudni, hogy az érintettek pontosan milyen korúak, előfordult-e már hasonló eset, illetve milyen büntetésre számíthatnak a tanintézmény részéről. Ám a vezető nem kívánt megszólalni az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!