Hajdú-Bihar

2012.02.10. 08:59

Ha nem igazolódik, kérjenek bocsánatot!

Debrecen - Ezzel vágott vissza Balázs Ákos a Jobbik által vélelmezett törvénysértésekre.

Debrecen - Ezzel vágott vissza Balázs Ákos a Jobbik által vélelmezett törvénysértésekre.A Jobbik debreceni képviselői olyan eszközökkel igyekeznek a város gazdálkodásának törvényességét kétségbe vonni, amilyenekkel évekkel ezelőtt a debreceni szocialisták éltek. A Jobbik nem első esetben fenyegetőzik ügyészségi vizsgálattal, sőt ez idáig több eljárást is kezdeményezett önkormányzati ügyekben, úgy hogy ezek egy része már lezárult és igazolódott, a jobbikos vádak minden alapot nélkülöznek – reagált az ellenzéki párt keddi sajtótájékoztatóján elhangzottakra Balázs Ákos, a közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője.

Az Állami Számvevőszék a cívisváros 2007. és 2010. közötti gazdálkodásáról szóló, közgyűlésen is tárgyalt jelentésével kapcsolatban a Jobbik vélelmezi, hogy a gazdálkodás során több ponton is megsértették az államháztartási törvényt.

– A számvevőszéki vizsgálatok rendre azzal a megállapítással zárultak, hogy a városk gazdálkodása törvényes. Az ezzel ellentétes állítások hamisak, súlyos tájékozatlanságról árulkodnak. Olyan szabályokra hivatkoznak, amelyek a vizsgált időszakban nem léteztek. A Jobbik képviselői régi szocialista retorikát használnak, amikor úgy tekintenek az önkormányzat adósságának növekedésére, mint amely független attól a ténytől, hogy az állam önkormányzatokra testált feladatokhoz a szükséges forrást nem biztosította. Állításukkal ellentétben a gazdálkodást nem a vagyonfelélés, hanem a vagyonángyarapodás jellemezte – közölte Balázs Ákos hozzátéve, hogy amennyiben nem igazolódnak a Jobbik által megfogalmazott vádak, úgy nyilvánosan kérjenek bocsánatot.

HBN


Debrecen - Az Állami Számvevőszék Debrecen 2007. és 2010. közötti gazdálkodásáról szóló, közgyűlésen is tárgyalt jelentésével kapcsolatban a Jobbik - frakció vélelmezi, hogy a cívisváros gazdálkodása több ponton is sértette az államháztartási törvényt, ezért a frakció hamarosan az ügyészséghez fordul – tájékoztatott Varanyi Sándor, a párt önkormányzati képviselője, valamint Kőszeghy Csanád Ábel frakcióvezető-helyettes kedden.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!