Hajdú-Bihar

2011.12.07. 10:52

Olvasói levél: Kirándultunk

Hajdúdorog - 2011. október 15-én egy régi tervünket sikerült megvalósítani. Egyesületünk tagjai honismereti táborban részt vett gyerekekkel együtt történelmi felfedezőútra indultak.

Hajdúdorog - 2011. október 15-én egy régi tervünket sikerült megvalósítani. Egyesületünk tagjai honismereti táborban részt vett gyerekekkel együtt történelmi felfedezőútra indultak. Uticélunk első állomása Álmosd volt. Itt megnéztük a Himnusz költőjének Kölcsey Ferencnek a szülőházát, ami ma emlékmúzeum. Ezen a napon volt Álmosd-Diószegi csata 407. évfordulója, így részt vettünk az emlékünnepségen is, és mi is elhelyeztük koszorúnkat az emlékműnél. Ezután Létavértesre mentünk, ahol megnéztük a csodálatos kerámiagyűjteményt és felkerestük az Irinyi emlékkertben Irinyi János, a gyufa feltalálójának sírját. Megnéztük még az itt található emlékmúzeumot és a létavértesi könyvtárat is. Kirándulásunk utolsó állomása a létavértesi arborétum volt, ahol gyönyörködhettünk az ősi növényzetben gazdag természeti értékekben. Sok hasznos ismerettel gazdagodva tértünk haza.

- Hajdúdorogi Honismereti és Városvédő Egyesület -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!