Hajdú-Bihar

2011.11.07. 11:27

Kerékpárral Nagyhegyes és Szoboszló között

Hajdúszoboszló - Az uniós támogatással készülő új út mindkét végén a már meglévőkhöz csatlakozik.

Hajdúszoboszló - Az uniós támogatással készülő új út mindkét végén a már meglévőkhöz csatlakozik.

Az építés utolsó szakaszához érkezett a Nagyhegyes Hajdúszoboszló közötti kerékpárút. Október 27-én elkezdődött a műszaki átadás, ennek lezárultával használatba vehetik a kerékpárosok. A Hajdúszoboszlói Többcélú Kistérségi Társulás 296 millió forint uniós és hazai támogatást nyert a kivitelezéshez. Eredményeként a mostani kerékpárút mindkét végén a már meglévőkhöz csatlakozik, így a 7866 méter új út közvetlenül 13 ezer 571 méter folyamatos szakaszt teremt, valamint Hajdúszoboszlón az alsó, kisforgalmú összekötésekkel kapcsolva együttesen 18 ezer 676 méternyi hálózat alakul ki.

A beruházás közvetlen célja a biztonságos munkába járás segítése, a közlekedésbiztonság megteremtése, környezettudatos közlekedési formák terjesztésének előmozdítása, valamint a turisztikai helyszínek megközelíthetőségének megalapozása.

- Ha megindul a kerékpáros turizmus az Európa legnagyobb fürdőkomplexumáról ismert Hajdúszoboszló és a világörökség részét képező ökoturisztikai helyszín, Hortobágy között, érintve Nagyhegyes és Balmazújváros településeket, a meglévő turizmus magasabb szintre fejlődhet, további munkahelyeket és turisztikai bevételeket jelenthet - fogalmazott Katona Ilona, a Magyar Turizmus Zrt. regionális marketing igazgatója.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!