Hajdú-Bihar

2011.10.05. 14:31

Nézőpont: "Fekete vonat"

<em>Teljesen logikus dolgokat mondott Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár a minap Miskolcon, amikor egy állás- és képzési börze megnyitóján arról beszélt, a kormány szándéka az, hogy lehetőleg mindenki a lakóhelyén, vagy annak közelében találjon magának munkát, ne legyen több "fekete vonat", amely annak idején Szabolcsból, Borsodból és Hajdú-Biharból vitte a dolgozókat oda, ahol állást találtak.</em> <strong>Petneházi Attila jegyzete</strong>

Teljesen logikus dolgokat mondott Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár a minap Miskolcon, amikor egy állás- és képzési börze megnyitóján arról beszélt, a kormány szándéka az, hogy lehetőleg mindenki a lakóhelyén, vagy annak közelében találjon magának munkát, ne legyen több "fekete vonat", amely annak idején Szabolcsból, Borsodból és Hajdú-Biharból vitte a dolgozókat oda, ahol állást találtak. Petneházi Attila jegyzete

Szavai szerint a cél az, hogy minél több embernek legyen munkája, ehhez pedig jól működő gazdaságra, szakképzett munkaerőre van szükség. Ettől még messze vagyunk, ezért minden olyan alkalmat célszerű megragadni, amely lehetőséget ad arra, hogy a munkáltatók és a leendő munkavállalók találkozhassanak egymással.

Szerintem sokan vagyunk, akik isszuk minden szavát az államtitkár úrnak, bár bennem azért okozott némi bizonytalanságot annak eldöntése, hogy a szakpolitikus vajh melyik kormányra utalhatott. Az Orbán-kabinet ugyanis néhány hete hirdette meg azt a nagyszabású közmunkaprogramot, melynek egyik fontos eleme az, hogy az állástalan akár az ország túlfelén is köteles elvállalni a felajánlott közmunkát. Igaz, a törvény olyat nem ír, hogy azt a többszáz kilométert "fekete vonattal" kell megtennie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!