Hajdú-Bihar

2011.10.11. 21:17

Nem kiáltanak csalást, csak tüntetni akarnak

Debrecen - Tiltakozásra készülnek a választás eredménye miatt.

Debrecen - Tiltakozásra készülnek a választás eredménye miatt.

A Közgazdaság- és Gazdaságtudományi Karon október 3-7 között zajlott a Debreceni hallgatói önkormányzat (HÖK) képviselőinek választása. A szavazást a kari HÖK-ök fölött álló Egyetemi HÖK „felügyelte”, melynek élén lassan tíz éve már Körösparti Péter áll – áll Moskovits Péter levelében, mely a továbbiakabna arra utal, hogy szerinte valami nem volt rendben a választáson. Legalább is csodálkoztak az eredményen a kar hallgatói, hiszen nem kerültek be az általuk favorizált, korrekt és népszerű hallgatók, bekerült viszont, aki „7 éve alatt semmilyen hallgatói életben nem vett részt… kötelességére legyintve otthagyta a gólyatábort… anyagi kárt okozott a szervezetnek… olvasható a nyílt bírálatban.

Nem írták, hogy választási csalás történt, csak kedd délutánra demonstrációt hirdettek az egyetem főépülete elé.

Ám még jóval a megjelölt időpont előtt megérkezett a sajtóhoz Köröspari Péter HÖK-elnök sebtiben kelt, majd átgondolt levele. Az utóbbi e sorokkal zárul:

„A Választási Bizottságnak és az Egyetemi Hallgatói Önkormányzatnak nem tiszte a sajtóban megjelent vádaskodásokat minősíteni és vitába bocsátkozni a jelöltek magánéletét illetően. Úgy gondolom, hogy a Kar hallgatói már meghozták döntésüket azzal, hogy megjelentek és az azóta ismertté vált eredménnyel szavaztak a választáson. … a bejelentések elbírálására a Választási Bizottság jogosult…”

A levélváltást azonban semmifféle demonstráció nem követte, mivel az nem volt bejelentve a rendőrségen. Információink szerint a tüntetést hétfőre halasztották.

HBN


Debrecen – Újabb HÖK botrány, most a Debreceni Egyetemen! – ezzel a címmel juttattak el szerkesztőségünkhöz levelet az október 3. és 7. között tartott kari HÖK választás miatt felháborodott  debreceni egyetemisták képviselői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!