Hajdú-Bihar

2011.10.04. 11:07

Közúti veszélyeztetés szemtanúit keresi a rendőrség!

Debrecen - A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálatot folytat az alábbi közúti veszélyeztetés ügyében.

Debrecen - A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálatot folytat az alábbi közúti veszélyeztetés ügyében.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 63 éves férfi, 2011. 06. 03-án 14 óra 25 perc körüli időben az általa vezetett GRL-807 forgalmi rendszámú világosszürke színű VW Passat Variant típusú személygépkocsival közlekedett a 47-es számú főúton Sáránd felől Debrecen irányába. Haladása során járművével áttérve a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba szándékosan megakadályozta, hogy a mögötte haladó, előzés céljából a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávban közlekedő IPR-377 forgalmi rendszámú jármű megelőzze. Ezt követően a 47-es számú főúton közlekedve Sáránd és Debrecen között végig a felezővonalon közlekedett a járművével, melynek során szándékosan, többször áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, és a szemből érkező járműveket a menetirányuk szerinti jobb oldali útpadkára kényszerítette. Haladása során a férfi több alkalommal elengedte mindkét kezével a gépkocsi kormányát úgy, hogy a jármű bal első oldalablakán mindkét kezét kitéve integetett, valamint a feje tetejére kulcsolta a kezeit. Cselekményével a közúti közlekedésben résztvevők életét, testi épségét veszélyeztette.

A cselekmény körülményeinek tisztázása végett a rendőrség kéri a gépjárművezetőket, különösen a cselekménykor szemből, Debrecen felől Sáránd irányába közlekedő járművek vezetőit, hogy jelentkezzenek a Debreceni Rendőrkapitányság, Közlekedésrendészeti Osztályán személyesen (Debrecen, Budai Ézsaiás u. 4. D. épület I/5. számú hivatali helyiségében) vagy telefonon az 516-400/25-41-es melléken, vagy a 112-es segélyhívón.

- Kelemen Éva r. hadnagy, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!