Hajdú-Bihar

2011.10.13. 20:47

Kétnapos lehalászási ünnep Elepen

Elep - Hagyományt teremt a 95 éves fenállását ünneplő halgazdaság zrt.

Elep - Hagyományt teremt a 95 éves fenállását ünneplő halgazdaság zrt.

A 33-as főútnak a Keleti Főcsatorna hídján áthaladó szakasza után balra található a Hortobágyi Halgazdaság elepi tóegysége felé vezető út, melyen elérhető a hét végi lehalászási ünnep helyszíne.

A program szombaton már reggel fél 8-kor megkezdedődik, igaz csak a horgászversenyre meghívott vendégeknek, köztük Koncz Gábor színművésznek. A versenyzők még javában várnak a kapásokra, amikor a nyilvános ceremónia 10 órától elkezdődik.

400 mázsa hal a hálóban

Az ilyenkor szokásos köszöntők – köztük Horváth Gergely Domonkos az MNV Zrt. vezérigazgatójáé - után lehalászási bemutató, különböző művészeti csoportok előadása, a Szatmár-beregi Pálinka Lovagrend bemutatója, délután pedig Chrome Rt. és Desperado koncert szerepel a programban.

Másnap reggel 8 órától országos halételfőző verseny kezdődik Oszter Sándor színművész zsűrizésével, majd 11-től megismétlik a lehalászási bemutatót. Közben a színpadon már lemegy az érdemérem átadás és könyvbemutató, és egyidőben kezdődik a lehalászással a művészeti csoportok műsora, amit délután 4 órától Wolf Kati koncertje zár.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!