Hajdú-Bihar

2011.10.14. 07:28

Jegyzet: Hírözön

<em>Továbbra is több olvasója van a nyomtatott médiának, mint az internetesnek – állapította meg az Újságok Világszövetsége csütörtökön Bécsben közzétett tanulmányában.</em> <strong>Szőke Tímea jegyzete</strong>

Továbbra is több olvasója van a nyomtatott médiának, mint az internetesnek – állapította meg az Újságok Világszövetsége csütörtökön Bécsben közzétett tanulmányában. Szőke Tímea jegyzete

A tévé megjelenésével sokan „temették” a mozit meg a könyveket, melyek azért köszönik, máig jól vannak. Az újság fölött is többször megkongatták a vészharangot, szintén a tévé, illetve utóbb az internet térhódítása miatt. Persze, csökkent a „lapfogyasztás”, de azért messze még a vég.

Régi érv az újságok mellett, hogy képernyővel (monitorral) nem lehet legyet csapkodni, de minden bizonnyal más, súlyosabb tényezők is közrejátszanak fennmaradásukban. Az egyik legfontosabb, hogy kézbevehetők; a papír alapú újságból kivághatjuk a számunkra fontos cikket, eltehetjük a gyerekünknek, múltunk tanújaként. A reggeli lapot olvasni, netán kényelmes fotelban, kávé mellett – annak hangulata van, míg egy számítógép előtt görnyedni kigúvadt szemmel és rossz testtartással, inkább káros szenvedélyre hasonlít.

Az interneten olvasható írások irdatlan mennyiségével az újság sosem lesz képes versenyezni, de ez talán előnyére is szolgál. Korlátlan információözönből egészen más súllyal válogatunk, mint a véges számú, de annál tartósabban megörökített hírekből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!