Hajdú-Bihar

2011.10.26. 11:35

Debreceni Közgyűlés: Beszámolók, személyi döntések az „étlapon”

Debrecen - Csütörtökön ismét összeül a megyeszékhely önkormányzatának közgyűlése.

Debrecen - Csütörtökön ismét összeül a megyeszékhely önkormányzatának közgyűlése.

Beszámol a város közbiztonságának érdekében az elmúlt hónapokban megtett intézkedésekről Uzonyi Attila rendőrkapitány a debreceni közgyűlés csütörtöki ülésén.

Nem kell télen mérőszalaggal járniuk a közterület-felügyelőknek, ha elfogadja a testület a város tisztántartásáról szóló rendelet módosítását; az ugyanis nem centiméterben, hanem „összefüggő hótakaró”-ban határozná meg az ingatlantulajdonosok eltakarítási kötelezettségének feltételét.

Dönthetnek a városatyák ingatlanok árverés nélküli kedvezményes bérbeadásáról (civil szervezetek részére) és további beszmolókat fogadhatnak el (a Debrecen - Mikepércs Többcélú Kistérségi Társulás tanácsa és a „A Munkácsy-trilógiáért” Közalapítvány tevékenységéről).

A testület elé kerül a kínai Belső-Mongol Autonóm Régió és Debrecen közötti kulturális együttműködésről szóló szándéknyilatkozat, illetve a Honvédelmi Minisztériummal kötendő megállapodás a Gábor Dénes Szakközépiskolában a következő tanévtől indítandó katonai oktatásról.

Személyi kérdésekben is határoznak majd a képviselők: az előterjesztések között szerepel a Bányai Júlia Általános Iskola magasabb vezetőjének kiválasztása, valamint a Középiskolai Sportkollégium igazgatója megbízásának – saját kérésére történő – visszavonása.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!