Hajdú-Bihar

2011.09.09. 11:48

Túl keveset ajánlottak az Aranybikáért

Debrecen - A szezon múltával ugyan ismét lezárják a szálloda új szárnyát, ám a teljes bezárástól nem kell tartani.

Debrecen - A szezon múltával ugyan ismét lezárják a szálloda új szárnyát, ám a teljes bezárástól nem kell tartani.

Bár akadt egy érvényes pályázat az Aranybikára augusztus végén, mégsem tudott adás-vételről beszámolni Buga Imre, a Cívis Hotels Zrt.-t felszámoló Kelet-Holdig GT Zrt. vezérigazgatója. Mint mondta, az ajánlat jócskán alatta maradt a meghirdetett nettó 1,617 milliárd forintos árnak (benne épület, a működtetéséhez szükséges eszközök, műalkotások), így nem tudták elfogadni. – Immár ötödik alkalommal adtam fel a hirdetést a szállóra a cégközlönyben, ezúttal azonban nem változtattam az áron – tájékoztatott a felszámolóbiztos pénteken. Buga Imre kérdésünkre arról is beszélt, amint a vendégforgalom csökken, ismét lezárják a hotel új szárnyát, amit a nyári szezonra nyitottak csak meg.

Nem zárják be

Mint érdeklődésünkre kifejtette, az Aranybika működését igyekeznek nullszaldósra kihozni, azaz a közel két tucatnyi alkalmazott, a számlák, a működés és az állagmegóvás költségeit fedezni a bevételekből. A mintegy 4 milliárd forintos adósságállomány azonban így is nő, még ha nem is jelentős összeggel, vannak ugyanis más járulékos, továbbá a felszámoláshoz köthető költségek, melyeket már nem tudnak kitermelni. Arra viszont, hogy bezárják a szállodát Buga Imre szerint nem szabad gondolni, mert akkor is lennének kiadások (közüzemi alapdíjak, őriztetés költségei, állagmegóvás stb.), s akkor azokat ki se tudnák termelni. A hotel eladását – úgy tudjuk – leginkább az ingatlanra jelzáloghitelt adó bank szorgalmazza, továbbá azok a magán hitelezők akik például üdülési jogot vásároltak az egykor jól működő belvárosi szállodában.

Jelzálog a képeken is

Mint arról korábban beszámoltunk, a Hortobágyi Művésztelep támogatása okán jelentős mennyiségű műalkotás került a felszámolás alatt álló Cívis Hotels tulajdonába. Ezek egy részét egyszer már meghirdette eladásra Buga Imre, de akkor nem keltek el. Érdeklődésünkre arról számolt be, ősszel ismét meghirdeti a művészeti alkotások egy csoportját a közlönyben, bár – mint megjegyezte – inkább egy szakértői cég, aukciós ház bevonásától várja a sikert. A felszámolóbiztos elmondta, az alkotások három csoportján is jelzálog van, ezek értékesítésének lehetőségét időről időre az érintett bankok is vizsgálják. HBN-FÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!