Hajdú-Bihar

2011.09.29. 07:24

Nézőpont: Szabad az alma

<em>Javult a magyarok egészségi állapota egy felmérés szerint, állítólag a megnövekedett joghurt- és egyéb tejtermékfogyasztásnak köszönhetően. A „sztárok” olyan ennivalóan kanalazzák a reklámokban előttünk, hogy hisszük és vesszük azokat. Gyümölcsreklám hirtelen nem ugrik be, de az egyik ivólégyártó hatalmas almákkal teli kisfilmjéért csak rajongani lehet, s persze megkívánni a roppanós termést.</em> <strong>Barak Beáta jegyzete</strong>

Javult a magyarok egészségi állapota egy felmérés szerint, állítólag a megnövekedett joghurt- és egyéb tejtermékfogyasztásnak köszönhetően. A „sztárok” olyan ennivalóan kanalazzák a reklámokban előttünk, hogy hisszük és vesszük azokat. Gyümölcsreklám hirtelen nem ugrik be, de az egyik ivólégyártó hatalmas almákkal teli kisfilmjéért csak rajongani lehet, s persze megkívánni a roppanós termést. Barak Beáta jegyzete

Kár, hogy a gyerekek (kivétel persze van, de hol?) csak a mesefigurás joghurtért tudnak rajongani. Ha alma kerül a tányérjukra, először meghámoztatják, majd lereszeltetik, végül otthagyják… S bár köztudott, hogy sem az oviban, sem az iskolában nem tukmálják az ételt, mégis jó hallani, hogy rendszert csinálnak az „iskolaalmából”. Külön öröm, hogy térségi termelők vállalták a feladatot, tehát nyugodtak lehetünk, hogy nem egy egzotikus országból zötykölődik hozzánk a gyógynövényként is elhíresült termés.

Apropó, tudták, hogy állítólag bibliai (fordítási) tévedés azt hinni, hogy az alma a tiltott gyümölcs, amelybe Éva beleharapott? Egy okkal több, hogy naponta megegyünk belőle egyet a gyerekekkel együtt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!