Hajdú-Bihar

2011.09.08. 14:21

Nézőpont: Ledöntés

<em>A közterület valahogy olyan átmeneti állapot, mintha senki nem tekintené magáénak. A porta előtt – általában – rendbe teszik, frekventáltabb városrészeken hivatalból is segítenek, mégis előfordul, hogy mindkét fél várakozik, de az is, hogy ha valakié gazosabb vagy zöldebb, vita van.</em>&nbsp;<strong>Barak Beáta jegyzete</strong>

A közterület valahogy olyan átmeneti állapot, mintha senki nem tekintené magáénak. A porta előtt – általában – rendbe teszik, frekventáltabb városrészeken hivatalból is segítenek, mégis előfordul, hogy mindkét fél várakozik, de az is, hogy ha valakié gazosabb vagy zöldebb, vita van. Barak Beáta jegyzete

Különösen fák ügyében. Sem kivágni, sem ültetni nem lehet csak úgy, engedély nélkül, mégsem abból adódik a tömeges felháborodás, ha egy városlakó a háza előtt rendezkedik. Épp azt tolerálják kevésbé, sőt, lelketlen és embertelen bánásmódnak mondják, ha az önkormányzat, netán az áramszolgáltató „ledönti” a fákat az utcáról. Például mire hazaérünk a munkából.

Megyeszerte siratják mostanság a lombhullatókat, Böszörményben gyászszalaggal búcsúztatták a Rákóczi utcai védett platánsort. Kerékpárút lesz a helyén. A történelem képe már csak ilyen, sem ugyanabba a folyóba, ezek szerint ugyanabba az utcába sem léphetünk többé be. Abban azért biztos vagyok, hogy egy kicsit mindenki örül. A kerékpárosok a biztonságnak, az egykori terebélyes fák alatt lakók szintén annak, és hogy végre viharban sem kell imádkozniuk a kocsiért és a háztetőért. A vezetés a fejlesztésnek, míg mások annak, hogy végre megint lehet szidni egy döntést.

Valaki? Esetleg facsemetéket ültetni? Én örülnék neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!