Hajdú-Bihar

2011.09.01. 07:11

Nézőpont: Beköltözés

<em>Ha visszaszaladna az idő, nem a nyelvészet-záróvizsgára mennék be újra, hanem a főiskolai kollégiumba.</em> <strong>Barak Beáta jegyzete</strong>

Ha visszaszaladna az idő, nem a nyelvészet-záróvizsgára mennék be újra, hanem a főiskolai kollégiumba. Barak Beáta jegyzete

Félretéve a szabadság, buli, bor – szentháromság mámorát, nézzük az egyéb indokokat. A kolis évek kényszerítenek először rá arra, hogy beosszuk a szülők pénzét, teát főzzünk egyedül, buszra szálljunk két kiló krumpli, fagyasztott töltött káposzta, tiszta ágynemű, jegyzetek és falubeliek társaságában. Meg arra, hogy döntsük el végre, mely tudományban szeretnénk élen járni, s azt minden unszolás hiányában sajátítsuk is el kellőképpen. Kit jó szobatárssal áld meg az ég, az ráadásul szerencsefia, aki könnyen megtanulja az egyéniségek összecsiszolódásának mikéntjét.

Olyan hely a második otthon, akár egy fa, amelynek odvában menedéket, barátságot, jókedvet, s szerelmet találhat a családból – ha csak a hétköznapok idejére is - kirepült madárka, de amint eleget edzette a szárnyait, elbír az egész horizonttal is.

Ha férőhely is jutott, a szülő se bánkódjon, hiszen büszke lehet; s ne aggódjon, ha lesz olyan hétvége, amikor gyermekét nem látja. Most költözik ugyanis az életükbe – ha eddig még várt – az önállóság, az alkalmazkodás, a felelősség, s erre a válasz csak bizalom és támogatás lehet.

Barak Beáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!