Hajdú-Bihar

2011.08.31. 20:17

Vásárlóknak ingyenes parkolás Debrecenben

Debrecen - Három hónap alatt alakították ki 3 helyszínen a 240 várakozóhelyet.

Debrecen - Három hónap alatt alakították ki 3 helyszínen a 240 várakozóhelyet.

A Piac utcán és a hozzá csatlakozó utcákon lévő üzletek jobb megközelíthetőségére alakított ki 60 millió forintért új parkolóhelyeket a Cívis Ház Zrt. a DKV Zrt.-vel, valamint az informatika hálózatot kiépítő céggel. Mindezt a Piac utca 45-47. mögötti udvarban létrehozott 85 férőhelyes parkolóban jelentette be szerdán Kováts Ákos, a Cívis Ház Zrt. vezérigazgatója. A másik két helyszín, a Gambrinus köz–Batthyány utca 113, és a Bajcsy-Zsilinszky utca 11-13. 71 várakozóhellyel.

Mától fizetőként

A kedvezményes rendszer beindulásáig a többi fizetőparkolóval megegyező tarifával lehet igénybe venni a parkolókat, de a bérletek nem érvényesek. Ezek ugyanis nem a DKV Zrt-hez. tartoznak, bár a cég üzemelteti azokat. A cég parkolási üzletágvezetője, Nyikos István elmondta, a sorompók minden autós előtt felnyílnak, fizeni távozáskor kell. Aki legalább 1.500 Ft értékben vásárol a Városközpont Klubhoz tartozó üzletben, fél órára szóló parkolójegyet kaphat, annak lejárta után még másfél óráig kedvezményes, 150 Ft-os áron várakozhat. A két órát 4 kölönböző helyen kapott jeggyel ingyenessé is teheti. Ezt követőn az óránkénti 380 Ft-os díjat kell fizetni.

HBN

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Kovács Ákos városi főépítész javaslatára Debrecen belvárosában a Piac és a hozzá kapcsolódó utcákon lévő üzletek jobb megközelíthetősége miatt parkolókat alakítnak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!