Hajdú-Bihar

2011.08.31. 20:28

Iskolakezdés: A változás szelét hozza az új tanév

Debrecen - A jelenlegi rendszer katasztrófa, szükséges az átalakítás – jelentette ki Kósa Lajos.

Debrecen - A jelenlegi rendszer katasztrófa, szükséges az átalakítás – jelentette ki Kósa Lajos.

Ki szeret itt iskolába járni? – ezzel a kérdéssel kezdte városi tanévnyitón mondott beszédét Kósa Lajos polgármester szerdán a Bolyai János általános iskolában.

Miután se diák, sem pedig tanár nem jelentkezett, így folytatta: „az oktatási rendszert hamarosan átalakul, de úgy kell formálni, hogy a tanár szeressen iskolába járni, mert ha a pedagógus szívesen megy dolgozni, akkor jól is tanít, s a gyermek is szeretni fogja az iskolát.”

Statisztikákra hivatkozva, miszerint az európai országok közül a magyar oktatási rendszer az egyik legrosszabb, Kósa az átalakítás szükségességét hangsúlyozta.

– A debreceni önkormányzat aktív szerepet akar vállalni az átalakításban, hiszen egy térség motorja vagyunk. Megpróbáljuk segíteni az iskolákat, így kaphatott épületet a Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola és AMI és ezért tárgyalunk jelenleg a Napraforgó Wardolf Általános Iskolával, mely az Eötvös iskola épületében kapna helyet – hallhatta a polgármestertől az ünnepségen résztvevő többszáz diák, szülő és tanár. Zárszóként elmondta, nagy feladat előtt állunk, de arra kell törekedni, hogy a diákok jól érezzék magukat az iskolában.

HBN

Debrecen - Az iskolakezdés nem befolyásolja a villamosközlekedés eddigi menetét, a Plaza és az egyetem között továbbra is járnak a villamosok, mától munkanapokon a korábbi 3 helyett 4 darab.

Hajdú-Bihar - Kilenc éve indította el tanév eleji „A Napló vigyáz a gyerekekre” akcióját az Inform Média Kft. által kiadott napilapcsalád. A helyi autósok által már ismert, megszokott táblák e napokban kerülnek a helyükre.

Debrecen - A naponta autóval közlekedők már előre tartanak a csütörtöki iskolakezdéstől, hiszen a reggeli és délutáni csúcsot idén még tetézi a 2-es villamosvonal építése miatti forgalomkorlátozás. Az ezt érintő intézkedésekről Pajna Zoltán alpolgármester számolt be keddi tájékoztatójukon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!