Hajdú-Bihar

2011.08.24. 20:56

Hajdú-Bihari kékfény

Hajdú-Bihar - Verekedés a megállóban és a táncparketten, bombariadó a Fürdőkertben.

Hajdú-Bihar - Verekedés a megállóban és a táncparketten, bombariadó a Fürdőkertben.

Birkalopás miatt számoltattak el a rendőrök egy 43 éves bihartordai férfit, aki azzal védekezett, hogy születésnapja volt, ezért gondolta, a növendék merinói birka lesz az ünnepi pörkölt alapja. A 25 ezer forint értékű állatot a hét végén egy nagyrábéi hodályból vitte el a tettes, aki ellen lopás miatt indult büntetőeljárás – tájékoztatott Kelemen Éva rendőrségi szóvivő.

A hadnagy beszámolója szerint csoportos garázdaság megalapozott gyanúja miatt nyomoznak egy 22 éves és egy 55 éves derecskei férfi, valamint egy 19 éves debreceni nő ellen, akik előzetes szóváltás után összeverekedtek egy derecskei buszmegállóban. A hajdúnánási rendőrök hasonló okból állítottak elő két húszas évei elején járó polgári fiatalembert, akik a tánctéren tűztek össze. Debrecenben a Vénkerti Általános Iskola udvarára mászott be és tört össze üvegeket öt ittas fiatal.

Szombat hajnalban két debreceni fiút azután „kapcsoltak le”, hogy felborítottak egy közlekedési jelzőtáblát, felszedtek egy csatornafedőt, és megrángatták egy patika korlátját a Mester és Csemete utcák sarkán.

A hajdúböszörményi rendőrök közveszéllyel fenyegetés miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes elle, aki szombaton azzal hívta a kapitányságot, hogy bombát helyezett el a Fürdőkertben. A területet átvizsgálták, de semmi gyanúsat sem találtak.

Négyszáz karton ukrán zárjegyes cigarettával bukott le egy autós Hajdúsámsonban péntek hajnalban. A csempészáru a 23 éves helyi férfi kocsijának hátsó ülésén és a csomagtartójában „pihent”. Komádiban egy ittas motoros futott a rendőrök karjaiba. HBN

 

Vasárnap hajnalban…

Betört volna egy nagymacsi szórakozóhelyre vasárnap hajnalban az a 37 éves debreceni férfi, akit még az udvarban elfogtak a rendőrök. A fűben vasvágó fűrészt találtak, ami az ingatlan rácsos ajtajának „elintézéséhez” kellett volna.

Ezzel szinte egyidőben Komádiban igazoltattak a rendőrök egy helyi férfit, aki egy zsák táppal távozott a közeli tehenészetből anélkül, hogy azt bárki engedélyezte volna. Egy 30 éves debreceni férfit „fogócska” után kaptak el a rendőrök a Széchenyi utcán. Az illető nem sokkal előtte megrongált egy belvárosi pavilont. Mint mondta, azért ütötte be a bódé ablakát, mert a barátai nem hitték el, hogy meg meri tenni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!