Hajdú-Bihar

2011.07.14. 07:54

Negyvenezret spórolhatnak egy spontán utazás során

Debrecen - A kivárók nagy összegeket takaríthatnak meg last minute utazás esetén.

Debrecen - A kivárók nagy összegeket takaríthatnak meg last minute utazás esetén.

Még mindig nagy számban vannak azok, akik szeretnek biztosra menni, és az előfoglalási kedvezmények miatt már év elején leelőlegezték nyári útjukat. A spontánabb utazás kedvelői azonban 70 ezer forint helyett akár 30 ezerért mehetnek Rodoszra, ha 2-3 napon belül tudnak indulni - tudtuk meg Szűcs Andrea irodavezetőtől. A tavalyi gyengébb utazási kedv miatt a szervezők idén igyekeztek figyelni arra, hogy csak annyi repülőjáratot foglaljanak le, amennyire előreláthatóan érdeklődés lesz.

 

Utazás busszal vagy repülővel

 

Amíg lanyhább érdeklődés esetén a buszos utaknál megoldható a csoportok összevonása, kisebb busz indítása, addig a repülőgépnek mindenképpen fel kell szállnia, akár 20-an ülnek rajta, akár 200-an - mondta Kormosné Szűcs Andrea. Jobban megéri alacsonyabb áron kínálni az utakat, mint majdnem üres gépet indítani. Nem szabad azonban a last minute utakra építeni, mivel kiszámíthatatlan, melyik úticél lesz kevésbé népszerű. Idén a Bulgáriába tartó járatok többnyire már beteltek, szintén hatalmas az érdeklődés a „török riviéra” iránt. Az eladósodás szélén álló Görögországról megoszlanak a vélemények, így egy jó gyrosért jutányos áron megoldható egy utazás Paraliáig is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!