Hajdú-Bihar

2011.07.04. 19:07

Mégis kinevezték az új igazgatókat Hajdúsámsonban

Hajdúsámson - A leváltott vezető által indított munkaügyi pert a bíróság elhalasztotta.

Hajdúsámson - A leváltott vezető által indított munkaügyi pert a bíróság elhalasztotta.

Az iskolaév végén új igazgatót nevezett ki a hajdúsámsoni képviselő-testület a megye egyik legnagyobb oktatási intézménye élére. Három jelölt közül Sándorné Sas Ildikó mellett állt ki a túlnyomó többség – tájékoztatta a Naplót Hamza Gábor polgármester, hozzátéve, hogy a tanárnő helyi lakos, korábban több évig dolgozott ugyanott igazgató-helyettesként. Az óvoda élére egyetlen pályázó akadt, ő a helyettesi pozícióból indult a vezető helyért, s szintén minősített többséggel nyerte el a posztot. 

Elismerte a hibát

Kinevezésük rejt némi kockázatot, a márciusban menesztett igazgatók ugyanis a munkaügyi bírósághoz fordultak. Bizakodásukat táplálja az a tény, hogy a leveltásukról hozott határozat nem állta ki a megyei kormányhivatal törvényességi vizsgálatát. Az ellenőrzési hatóság állásfoglalása szerint a testületi döntés azért törvénysértő, mert elmulasztották kikérni a diákönkormányzat és az iskolaszék véleményét. Hamza Gábor egyrészt azzal védekezett, hogy az említett szervezetek szabálytalanul, vagy nem is működtek. Másrészt azonban elismerte a hibát, s ígérte, hogy pótolják a mulasztást. 

Tiszteletben tartják

Mégsem ez következett, hanem elfogadtak egy újabb határozatot. Azt állítják immár, hogy a megyei kormányhivatal a hivatkozott érvekkel nem jogosult a felmentő döntésük megtámadására. Arra a „…sérelmet szenvedett fél és az jogosult, akinek a megtámadáshoz érdeke fűződik” – foglalták írásba június 10-én, s nem egészen két hét múlva kinevezték a két új igazgatót.

A polgármester az ügy kapcsán még fontosnak tartotta megemlíteni, hogy tisztelik és tiszteletben tartják a kormányhivatal munkatársait, határozatait. Pótolták például az összes mulasztást, amelyet az előző intézményvezetők működésével kapcsolatban állapítottak meg. Mielőtt pedig felmentették őket, bírósági szakértő véleményét kérték ki – nyomatékosította. A munkaügyi bíróság a leváltott igazgatók keresetének tárgyalását őszre tűzte ki, illetve halasztotta.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!