Hajdú-Bihar

2011.07.13. 19:14

Már az ingatlanok felét bekötötték Álmosdon

Álmosd - Határidőre végezhetnek a szennyvízberuházás munkáival.

Álmosd - Határidőre végezhetnek a szennyvízberuházás munkáival.

A szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése, valamint egy szennyvíz-tisztító telep létrehozása a célja annak regionális operatív program keretében támogatott beruházásnak, melyet májusban kezdtek el a településen. A fejlesztés már 30, illetve 40 százalékos készültségnél tart, és a munkálatok a tervezett időpontra, idén október 31-ére befejeződhetnek.

A csatornázásnál a 355 ingatlan bekötésnek mitegy fele készült el a Kölcsey, a Rákóczi, a Kossuth, a Fő, a Béke és az Iskola utcán, valamint fektetik a gerincvezetéket is. A 3339 méter nyomott szennyvízvezetékből 420 méter, a 6630 méter gravitációs vezetékből 2194 méter már a helyére került.

Körültekintő szervezés

A megelőző régészeti feltárást követően megkezdődött a természetbarát technológiát alkalmazó szennyvíztisztító mű helyszínének tereprendezése, és a technológia telepítése is megtörténik nyáron. A beruházás munkálatai jól átgondolt szervezést igényeltek Álmosdon a szűk, burkolt utakon. Az építkezés közelében időleges forgalomkorlátozásra kell számítani. Ezekről a részletes tájékoztatást ad a polgármesteri hivatal, ahol térképen is megtekinthetőek az építkezéssel aktuálisan érintett utcák. - kaptuk az információt a nyíradonyi Bendvidat Bt.-t képviselő Czirják Évától.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!