Hajdú-Bihar

2011.07.12. 12:05

Hajdúhadház: elszármazottak találkozója

Hajdúhadház - A hőségriadó ellenére mintegy ötven elszármazott fogadta el a „Kulturális értékeinkért” Baráti Kör meghívását július 8-án a Földi János Galériában.

Hajdúhadház - A hőségriadó ellenére mintegy ötven elszármazott fogadta el a „Kulturális értékeinkért” Baráti Kör meghívását július 8-án a Földi János Galériában.Az egykor Hajdúhadházon élők itt töltötték gyermek- és diákéveiket, és örömmel tértek vissza a találkozóra, ahol rég nem látott ismerősként üdvözölhették egymást.

Az összejövetelen Korompainé Mocsnik Marianna köszöntötte a megjelenteket, akik a közös csoportkép elkészülte után a hajdúhadházi népdalkör dalcsokrát hallgatták meg. A nóták után mindenki meglepetésére Királyné Ádám Erzsébet egy népdalokat tartalmazó kötettel lepte meg a kórust, majd egy dalt is elénekelt, amellyel a városhoz való kötődését fejezte ki.

A megjelentek közül többen ajándékkal érkeztek. Dr. Czeglédi Katalin szakkönyvekkel, Czeglédi Gizella festménnyel és verseskötetekkel lepte meg a házigazdákat. Nagy Gábor fafaragó felajánlotta, hogy a Nyírerdőtől kapott faanyagból köztéri faragványt készít a városnak, illetve az Égerházy-ház felújításakor a belső berendezés kialakításában is segíti a munkát. Vértessy László Sallay Olívia pedig faanyagot ajándékozott.

Az ebéd az Égerházy-ház udvarán volt. A tavalyi vihar által súlyosan megrongálódott az épület, a romos állapotokkal a helyszínen szembesülhettek a látogatók. A felújítás érdekében többen műtárgyakat és festményeket ajánlottak fel egy árverésre, ahol a befolyt összeget a rekonstruálásra fordítanák. Emellett régi használati tárgyakat is felajánlottak a galériának a vendégek, hogy azok kiállításával is elősegítsék a hagyományőrzést.

Az ország számos pontjáról érkezett hadházi egy tagsági igazolványt is kapott, amely jelképesen „igazolja”, hogy a hajdúvárosból származnak.

- Tóthné Ilyés Edit -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!