Hajdú-Bihar

2011.07.13. 19:24

Folytatódik a bankkártyák térnyerése

Debrecen - Továbbra is van mit tanulniuk az elektronikus fizetés működéséről.

Debrecen - Továbbra is van mit tanulniuk az elektronikus fizetés működéséről.

A MasterCard Europe nemrég közzétett, a bankkártya használati szokásokat vizsgáló kutatásából kiderül, folytatódik az elektronikus fizetés térnyerése a magyar kártyabirtokosok körében: egyre többen használják rendszeresen vásárlásra a bankkártyájukat, és nő a külföldi és az internetes kártyás fizetések aránya is.

Legalább egy bankkártya van

Jóllehet, a bankkártya birtokosok aránya nem változott jelentősen az elmúlt években – a megkérdezettek 93%-nak van legalább egy bankkártyája - jól látható a növekedés a bankkártyás vásárlás népszerűségében. A kutatás szerint másfél év alatt 5%-kal nőtt a rendszeres vásárlók száma, egyúttal csökkent azok aránya, akik csupán készpénzfelvételre használják a kártyájukat: a válaszadók 80%-a havonta legalább egyszer fizet a plasztik segítségével.

Legtöbbször továbbra is a hipermarketekben vásárolunk bankkártyával, de a válaszadók fele a kisebb élelmiszer áruházakban is az elektronikus fizetést választja. Népszerűek a benzinkutak, a gyógyszertárak, a ruházati boltok, drogériák és a könyvesboltok kártyás termináljai is. Érdekesség, hogy a kutatás szerint a fodrász- és kozmetikai szalonokban lenne leginkább tere a bankkártyás fizetés fejlődésének. Ezekben az üzletekben fordul meg ugyanis a legtöbb bankkártya birtokos anélkül, hogy használná a bankkártyáját.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!