Hajdú-Bihar

2011.06.21. 07:19

Valószínűleg ősszel lesz újabb időközi választás Püspökladányban

<p>Püspökladány -&nbsp;A választást előlről kell kezdeni &nbsp;a 6-os számú, püspökladányi központú egyéni kerületben.</p>

Csütörtökön ül össze és kezdeményezi az Országos Választási Bizottságnál (OVB)a következő választás időpontjának kitűzését az illetékes választókerületi biztottság – mondta érdeklődésünkre Keserű László, a választási iroda vezetője. Fontos szabály, hogy a kitűzésnek legalább 60 nappal meg kell előznie a választás napját, és június 20-tól számítva nem telhet el négy hónapnál több a következő választásig – értesültünk. Keserű László bízik abban, hogy az OVB a jövő héten határoz.

Ősznél előbb aligha lesz tehát újabb voksolás, de a jelölteket indítani szándékozó pártok addig is belevethetik magukat a kampányba, ugyanis előlről kell kezdeni az ajánó szelvények gyűjtését, a választók megszólítását, meggyőzését.

A választásra jogosultak 25 százalékának kell majd leadni a szavazatát ahhoz, hogy a voksolás eredményes legyen. Ugyanezt az arány kellett volna teljesíteniük a sárrétieknek a legutóbbi vasárnapon is, de mintegy két százalékkal alatta maradtak a választás során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!