Hajdú-Bihar

2011.06.20. 20:41

Több kerékpárút, kevés tároló Debrecenben

<p>Debrecen - Egyre több a biciklis, de nem mindig tudják elhelyezni járművüket.</p>

Debrecenben - örvendetes módon - több kerékpárút készült az utóbbi időben, és továbbiak építését is tervezik. Mindennek ellenére kevés a kerékpártároló. Az emberek sokszor fához, villanyoszlophoz, virágládához pányvázzák ki a kétkerekűt.

Debrecen területén kerékpártárolókat elsősorban a kerékpárutak mentén, a díszburkolattal ellátott területen, közintézmények bejáratának közelében helyeztetett el az önkormányzat. Ezek összesen közel 600 darab kerékpár tárolására és rögzítésére alkalmasak. Kihasználtságukat folyamatosan figyelemmel kísérjük. Amennyiben valamelyiké nem megfelelő, annak áthelyezéséről gondoskodunk. Az új kerékpártárolók elhelyezése az önkormányzat pénzügyi helyzetének függvényében folyamatos, ezért a következő években továbbra is lehet számítani új tárolók telepítésére – tájékoztatott a Városüzemeltetési Osztály.

A Debreceni Rendőrkapitányságon idén több, mint 200 kerékpár ellopása miatt indult eljárás. Gyakran egyszerre több kétkerekűt is elvisznek, például a panelházak tárolójából. Egyébként nincs jellemző helyszín: mindenhonnan elemelik a járműveket, utcáról, pincéből, lépcsőházból – mondta Vezendi Jánosné rendőr őrnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Megjegyezte: nemrég elfogtak valakit, aki a lopott bicikliket 4-5 ezer forintért kínálta tovább.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!