Hajdú-Bihar

2011.06.14. 14:38

Tabaka: „Ilyet még nem tapasztaltam”

<p>Debrecen - Parádés hangulat volt a debreceni versenyen, de már a GP-re kell figyelni.</p>

Minden adott volt egy jó versenyhez pünkösdhétfőn a debreceni Gázvezeték utcai salakpályán: erős, kiegyensúlyozott csapatok, ragyogó időjárás, rengeteg néző és fantasztikus hangulat. A derbi végén a többezres szurkolósereg állva ünnepelte a magyar triót, amely a lengyelek mögött a második helyet szerezte meg, különfutamban legyőzve az ukránokat. A hazaiak alapembere, Tabaka József a Naplónak elmondta, jobban örül a nehezen megszerzett ezüstéremnek, mintha gyenge riválisok ellen aranyat nyert volna a magyar csapat.

Felejthetetlen

– Salakpályán még nem éltem át olyan érzést, mint ami a viadal végén a hatalmába kerített. A debreceni közönség olyan hangulatot teremtett, amire hazai pályán még soha, de lehet, hogy lengyel stadionban sem tapasztaltam. Már a verseny közben érezni lehetett, hogy a publikum egy hullámhosszon van a csapattal. Állandóan a motorjaimat állítottuk a futamaim közben, így nem láthattam a többiek etapjait, de ettől függetlenül a tombolásból tudtam, hogy jól állunk – idézte fel a történéseket Tabi, akinek a hangjában még mindig érződött a hétfői hangulat okozta emelkedettség.

A magyar bajnok elmondta, még őt is meglepte, milyen sokan voltak kíváncsiak a Pünkösd-kupára, s ez már egyből megadta a viadal alaphangulatát. Ráadásul akik kilátogattak a Gázvezeték utcai salakstadionba, elégedetten távozhattak, hiszen az eseményen minden volt, ami a salakmotorozáshoz tartozik.

GP-kvalifikáció jön

– A startlista összeállításánál fontos szempont volt, hogy erős csapatok érkezzenek Debrecenbe, hiszen csak így lehet jó versenyt produkálni. A lengyelek és az ukránok bizonyították klasszisukat, nagyon komoly riválisaink voltak, keményen meg kellett küzdenünk a dobogóért. A nézők ezt tudták és értékelték is, éppen ezért ünnepeltek bennünket a második hely megszerzését követően. Ez az ezüstérem sokkal többet ér, mintha gyenge ellenfelekkel szemben szereztük volna meg az első helyet – fogalmazott kategorikusan Tabaka, akinek három nap alatt a debreceni volt a harmadik viadala. – A verseny elején még használt is, hogy előtte motoroztam, mivel így lendületben voltam, viszont a viadal végére kissé elfáradtam mentálisan és fizikálisan is. A sérült kezem „érzi” a terhelést, de ez természetes, ám biztos vagyok benne, hogy a hétvégére minden rendben lesz – utalt a soron következő versenyeire Tabaka.

A debreceni motoros szombaton a terenzanói Grand Prix kvalifikáció selejtezőjén képviseli hazánkat, majd vasárnap lengyel ligás viadalon húzza a gázt.

HBN-BN

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!