Hajdú-Bihar

2011.06.24. 20:53

Otthonosabb lesz a hangulat a stadionban

<p>A bajnoki szezon kezdetére eltávolítják a kerítések nagy részét az Oláh Gábor utcai stadionban.</p>

Kósa Lajos polgármester hathatós közreműködésével péntek délután megkezdték az Oláh Gábor utcai stadion játékterét szegélyező kerítések egy részének félbevágását. A munkálatokkal a klub célja az, hogy a következő szezontól családbarát programmá tegyék a DVSC-TEVA meccseit. Az elképzelések szerint mintegy kétezer nézővel többen tekinthetik meg a találkozókat ezután, ugyanis az első sorokból is kiválóan lehet látni az eseményeket, holott korábban ezekre az ülőhelyekre nagyon ritkán váltottak belépőt a drukkerek. Képíró János biztonsági igazgató elmondta, a bajnoki rajtra, azaz július 15-re, a Vasas elleni összecsapásra minden munkálattal készen lesznek. Kiderült, egyelőre a csak pálya hosszanti két oldalán csökken felére a kétméteres vasrácsok magassága – kivéve a vendégszektor előtti részt.

Mindig biztonságos volt

Debrecenben mindig is maximális volt a stadionban és a környékén a biztonság, most pedig a hamarosan életbe lévő törvények is elősegítik, hogy eltávolítsuk a kerítések egy részét – fogalamazott Debrecen első embere, miután az első nagyobb, összefüggő elemet kivágta a kerítésből. – Elhárul tehát az akadály az első sorokban ülő nézők kilátása elől is, akik most már testközelből figyelhetik a futballistákat – fogalmazott Kósa Lajos, aki egy kérdésre azt is elárulta, a jövő héten döntenek az épülő stadion közbeszerzési pályázatának kiírásáról. Augusztus 27-én egy arénabúcsúztató ünnepséget tartanak a Nagyerdei Stadionban és azt követően indulhatnak a munkálatok.

A debreceni pálya tehát az első között lesz az országban, amelyet csak egy alacsony korlát választ el a nézőktől, az első osztályban csupán kevés helyen – például Kispesten vagy Újpesten – élvezheti ennyire zavartalanul a publikum a kedvencek játékát.

Nosztalgikus hangulat

A bontás kezdetét a helyszínen „végigszurkoló" Tóth László úgy véli, mindenképpen jobb lesz így meccsre járni. – Kicsit a régi idők hangulatát idézi majd a stadion így, régen sem volt semmi szükség a ketrecre, remélem, hogy ezután sem lesz. Akkor is érdemes volt belevágni, ha tudjuk, hogy reményeink szerint pár év múlva már az új otthonunkban drukkolhatunk majd a DVSC-nek!

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!