Hajdú-Bihar

2011.06.23. 18:32

Korszerűsítések és újítások a Klinikán

<p>Debrecen -&nbsp;Ütemezett felújítások zajlanak a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán is.</p>

Beázott a szülészeti klinika teteje, s miközben milliárdos beruházások folynak a Klinikán, a használhatatlanná vált helyiségekre alig jut pénz, vélekedett egyik olvasónk.

Prof. dr Tóth Zoltán, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója megkeresésünkre elmondta: – A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában tervszerű, kiegyensúlyozott fejlesztés folyik. A Szülészeti Nőgyógyászati Klinikán is folyamatosan végezzük a felújításokat, a kórtermek, a nőgyógyászati ambulancia, a terhesambulancia, valamint a szülőszoba korszerűsítését követően nemrégiben 54 millió forintból felújított, klimatizált műtővel gazdagodott a Klinika, illetve most bővítjük a Neonatológiai Tanszéket és a Szülőszobát – fűzte hozzá.

Az új toldalék-részben a korszerű Perinatális Intenzív Centrum (újszülött gyógyászat) mellett, négy darab egyágyas, összkomfortos, otthonos szülőszoba is megvalósul. Prof. dr. Tóth Zoltán tájékoztatása szerint, a felújítások miatt üzemel jelenleg a régi épületben a szülőszoba.

– Előreláthatólag augusztus végén vissza lehet költözni a kibővített szülőszobába. A jelenlegi beruházás költsége 300 millió forint. – A későbbiekben tervezzük az egész szülőszoba teljes felújítását, még több egyágyas kialakítását, melynek várható költsége 200 millió forint lesz – jegyezte meg prof. dr. Tóth Zoltán.

HBN–TZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!