Hajdú-Bihar

2011.06.17. 20:56

Képzések felfüggesztve

<p>Debrecen -&nbsp;Csak a minisztériumban nyilatkozhattak a tanfolyamok leállításáról.</p>

Lassan három hete, hogy el kellett volna kezdődnie a regionális munkaügyi központ debreceni kirendeltségén meghirdetett angol nyelvtanfolyamnak, ám a jelentkezők máig nem kaptak értesítést a felvételi teszt eredményéről. A szerkesztőségünket megkeresők elmondták, hiába érdeklődtek, érdemi választ nem kaptak a késedelem okára.

A regionális központ sajtósát megkeresve mi is hasonlóan jártunk, pontosabban a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz irányított bennünket. Az ottani sajtóreferens illetékessel (külföldön tartózkodott) nem, de egy közleménnyel tudott szolgálni.

Leállították a betervezett felnőttképzéseket

Eszerint Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár a hónap elején leállította a betervezett felnőttképzéseket, és felfüggesztette a hátrányos helyzetű munkaerő-piaci csoportok foglalkoztatását ösztönző uniós programokat. A kérdés most már csak az, miért nem lehetett ezt közölni a kétségek között hányódó álláskeresőkkel, akik közül többen a közmunkaprogramban való részvételüket halasztották el a képzés reményében.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!