Hajdú-Bihar

2011.06.21. 19:38

Ittas vezetőket szúrtak ki a TISPOL akció során Hajdú-Biharban

<p>Debrecen -&nbsp;A háromnapos közleekdési akcióban 470 járművezetőt büntettek gyorshajtásért.&nbsp;</p>

Mintegy 3 és fél ezer sofőr közül 52 bizonyult ittasnak, közülük 13-an személyautót, 39-en kerékpárt vezettek – tájékoztatott Kelemen Éva rendőrségi szóvivő annak a TISPOL közlekedési akciónak az eredményeiről, amelyet június második hetében tartottak megyénk közútjain.

A Hajdú-Bihar megyei TISPOL akció mérlege

Az ellenőrzés során a rendőrök 5 büntető- és 83 szabálysértési feljelentést tettek, 423 esetben helyszíni bírságot szabtak ki (74 alkalommal a jármű kivilágítatlansága miatt), míg 227-szer beérték figyelmeztetéssel.

Öt sofőr ellen a vasúti átjárókra vonatkozó szabályok megsértése, 21 esetben a tilos jelzésen való áthaladás, ötször a megállási tilalom megszegése következtében indult közigazgatási eljárás.

Az ellenőrzés során 72 esetben a biztonsági öv, a bukósisak, valamint a gyermekülés mellőzése miatt, hatszor a mobiltelefon használata miatt indult közigazgatási eljárás. Emellett 470 sofőrrel szemben léptek fel sebességtúllépés okán.

Az akció – amelyet egyidőben tartottak az ország, sőt Európa nagyobb részén – három napon át zajlott.

HBN


  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!