Hajdú-Bihar

2011.06.17. 20:07

Interaktív iskolai táblák, megújuló módszerek Nyíracsádon

<p>Nyíracsád - Pályázat keretében közel 20 millió forintos támogatást nyert a nyíracsádi Ady Endre Általános Iskola, melynek köszönhetően 9 interaktív táblával, projektorokkal, 11 laptoppal, 43 asztali számítógéppel és szerverrel bővült az intézmény számítástechnikai eszközparkja.</p>

Az interaktív táblákat 11 pedagógus használja rendszeresen, valamennyi tanterembe asztali számítógép került internet hozzáférési lehetőséggel. A nyelvi oktatóteremben minden tanuló saját számítógépen dolgozhat, a feladatok megbeszélésére, az eredmények közös értékelésére pedig immár interaktív tábla áll rendelkezésre.

Közelebb a digitális világhoz Nyíracsádon

Az órán a világ kitágulhat, hiszen szemtávolságba kerülhetnek időben és térben távoli helyek. A gyerekek az információszerzés olyan, ma már alapvető módjait gyakorolhatják, melyek munkavállalói kompetenciáik részévé válik. Ez az eszköz és a hozzá tartozó módszer továbbra is csak egy összetevője az órának, melynek irányítója a tanár – fogalmazott Illés Gabriella, a projekt vezetője.

HBN-KZE

A digitális táblát a rajzórán is kitűnően tudják használni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!