Hajdú-Bihar

2011.06.15. 06:48

Hajdú-bihari kékfény

<p>Nézze meg milyen ügyekkel foglalkoztak a rendőrség emberei, az elmúlt napokban Debrecenben.</p>

Állatkínzással gyanúsít egy debreceni férfit a rendőrség – közölte kedden Kelemen Éva rendőrségi szóvivő. Vasárnap este jelezték – mondta a hadnagy –, hogy a Bayk András-kertben egy férfi felakasztotta a kutyáját a tetőgerendára. A betelefonáló, aki a környéken lakik, hozzátette: az állat el is pusztult. A járőrök a tettest – egy 61 éves férfi – meglehetősen ittas állapotban találták, be sem akarta őket engedni a lakásába. Az igazoltatás alól is kibújni szándékozó gyanúsítottat végül előállították. Később elismerte, hogy a kutyát ő akasztotta fel, de annak okát nem tudta megmagyarázni. 

Autórongálók

Csoportosan elkövetett garázdaság miatt három fiatalembert állítottak elő szombat éjszaka a megyeszékhelyen; az ittas huszonévesek parkoló gépkocsikat rugdostak meg a Simonyi úton, illetve letörték az utcanév jelzőtáblát. Vasárnap délután egy 41 éves debreceni férfit fogtak el, őt tetten érték, amint egy öltözőszekrényből próbált értékeket ellopni.

Hétfő délután tolvaj járt egy Füredi úti lakásban; az elkövető a nyitott ajtón keresztül jutott be. Az előszobából elcsente a tulajdonos táskáját egy pénztárcával.

Lefülelt biciklitolvaj

Még a múlt héten kerékpárlopáson értek egy férfit Debrecen belvárosában. A hasonló bűncselekmények miatt már jól ismert 21 éves férfit előállították. Gyanúsítotti kihallgatása során elismerte, hogy az azt megelőző egy hét alatt négy biciklit tulajdonított el. A nyomozók vizsgálják, hogy nem hozható-e összefüggésbe lakásbetörésekkel is.Nemrég egy virágtolvaj is lebukott: a férfit a Csapó és Vár utca kereszteződésénél szúrták ki a térfigyelő kamerákon keresztül. A lopás a hajnali órákban történt, a tettes a helyszínen el is ismerte. Mint mondta, éjszaka a Csapó utcán sétálgatott, amikor az egyik virágágyásban törpe rózsákat vett észre. Gondolta, szed belőle…

Háttér

A debreceni önkormányzat tavaly saját forrásból 10 millió forintot fordított a térfigyelő rendszer fejlesztésére. Az akkumulátorról, napelemmel, valamint hálózati árammal egyaránt működtethető, körbeforgatható, akár az arcfelismerésig történő nagyításra képes kamerák közül egyet a Hal közben, kettőt a Romkert-Emlékkertben, kettőt pedig a Csapó utca sétálóövezetében szereltek fel. Az új kamerák képeit a rendőrség szakemberei folyamatosan figyelik, szükség esetén intézkednek.  A felvételeket az előírásnak megfelelően a rögzítés helyszínén elkövetett bűncselekmény, szabálysértés vagy közlekedés szabályainak megsértése miatt indult büntető-, szabálysértési vagy más hatósági eljárás során használják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!