Hajdú-Bihar

2011.06.30. 14:22

Eu-élelmiszersegély több mint hatezer debreceninek

Debrecen - Idén országszerte összesen 2500 tonna tartós élelmiszert osztanak ki.

Debrecen - Idén országszerte összesen 2500 tonna tartós élelmiszert osztanak ki.

Az Ökumenikus Segélyszervezet június 29-én Debrecenben 2200, egyenként 8-10 kilogrammos élelmiszercsomag átadását kezdte meg (liszt, tészta, snacktészta és keksz) a városban élő rászorulók számára.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója és Figeczki Tamás, a Segélyszervezet debreceni intézményeinek vezetője arról tájékoztattak, hogy július első felében Hajdú-Bihar megyében összesen 120 tonna tartósélelmiszer kerül 15 település rászoruló, létminimum alatt élő családjához illetve kisnyugdíjasához.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közreműködésével hatodik éve végzett EU-élelmiszersegély programja ezt követően kiterjed az ország összes megyéjére, és összesen 2500 tonna adomány kerül ötszáz település mintegy félmillió rászorulójához. A  program több millió forintos járulékos költségét a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet teremti elő, ezért sprogramjához köszönettel fogad adományokat – jegyezte meg ifj. Kis Boáz sajtóreferens

További információk a segélyprogramról: www.segelyszervezet.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!