Hajdú-Bihar

2011.06.28. 17:08

Egyre kisebb „akadály” a nyelvvizsga

Debrecen – Bár a legnépesebb karokon még nem osztották ki a diplomákat, általánosságban elmondható, hogy eddig lényegesen kevesebb azon hallgatók száma akik nyelvvizsga hiányában nem jutnak hozzá oklevelükhöz – tudtuk meg Jávor András oktatási rektorhelyettestől.

Debrecen – Bár a legnépesebb karokon még nem osztották ki a diplomákat, általánosságban elmondható, hogy eddig lényegesen kevesebb azon hallgatók száma akik nyelvvizsga hiányában nem jutnak hozzá oklevelükhöz – tudtuk meg Jávor András oktatási rektorhelyettestől. Mint ismeretes hiába teljesíti összes vizsgáját egy hallgató, a diploma megszerzésének további feltétele két akkreditált nyelvvizsga bizonyítvány. A rektorhelyettes arról is tájékoztatott, hogy az eddigi adatokat figyelembe véve, az előző évi 30 százalékról megközelítőleg 20 százalékra esett vissza azon egyetemisták száma, akik nyelvvizsga hiányában nem jutottak diplomához. Hozzáfűzte, elsősorban a gyógyszerész, a fogorvos és a jogászhallgatók körében a legalacsonyabb a bizonyítványok hiánya. Jávor András azt is elmondta, különböző képzésekkel igyekeznek a hallgatóknak segíteni a nyelvvizsgára való felkészülésben, azonban az egyetem igen alulfinanszírozott, így ez sokszor nehézségekbe ütközik.

HBN-TOB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!