Hajdú-Bihar

2011.06.30. 14:14

Debreceni búvárúszók indulnak a vébén

Debrecen - Nagy Dorottya, Senánszky Petra, Senánszky Flóra és Kövy Bence a legjobbak között.

Debrecen - Nagy Dorottya, Senánszky Petra, Senánszky Flóra és Kövy Bence a legjobbak között.

A felnőtt és ifjúsági országos bajnokságon és Generomax-kupán végleg eldőlt, hogy a Debreceni Búvárklub versenyzői közül négyen is ott lehetnek a sportág idei csúcseseményének számító felnőtt Világbajnokságon, aminek Hódmezővásárhely ad otthont. A július 30-án kezdődő és augusztus 6-ig tartó 16. uszonyos- és búvárúszó világbajnokságon 29 ország több mint 300 versenyzője vesz részt.

A magyar bajnokiról 13 arany, 13 ezüst és 16 bronzéremmel hazatérő debreceni csapatból Nagy Dorottya, Senánszky Petra, Senánszky Flóra és Kövy Bence készülhet a világbajnokságra, akik a legerősebb egyéni versenyszámaik mellett a váltókban is a nemzeti csapat tagjai lehetnek – adta hírül a Debreceni Búvárklub hivatalos honlapja.

Fiatal tehetségek

Az ifjúsági magyar bajnokságon Kosina Gergő hét számban is utcahosszal verte a mezőnyt, a lányoknál pedig Nagy Réka remekelt a maga 2 aranyérmével – nem mellékesen mindketten korosztályuk összetett bajnoki trófeáját is elhódították! Az eredmények ismeretében a csapat edzője, Kókai Dávid is elégedetten nyilatkozott: „Nagyon büszke vagyok a csapat teljesítményére, hiszen a kiugró egyéni eredmények mellett a váltókban is országos bajnoki címeket szereztünk, a fiúk ráadásul új országos csúcsot repesztettek. Jó látni, hogy a nagyobbak sikerei az utánpótlást is éltetik, hiszen a párhuzamosan futó Generomax Kupáról a cápa és gyermek korosztályú versenyzőink is elhozták a 2. helyezettnek járó trófeát.”

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!