Hajdú-Bihar

2010.10.25. 12:46

Három megye tehetségei a színpadon Földesen

<p>Földes - Az idei évben is megrendezték a IV. Regionális Általános Művelődési Központok Kulturális Seregszemléjét.</p>

A rendezvényen az Észak-alföldi régió három megyéjének, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye művelődési központjainak művészeti csoportjai képviseltették magukat. A kulturális esemény főszervezői a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pedagógiai, Közművelődési és Képzési Intézet igazgatóhelyettese és munkatársai voltak. Az idei alkalomnak - a rendezvényt helyileg koordináló intézményhez -, a földesi Karácsony Sándor Általános Művelődési Központhoz tartozó Árpád Mozi színházterme és színpada adott otthont, októberben.

- Az egyedülálló eseményre régiónk három megyéjének 13 településéről - Földes, Balmazújváros, Berekböszörmény, Kaba, Rákóczifalva, Nyírmártonfalva, Fehérgyarmat, Nyírbogát, Ajak, Bököny, Csenger, Cserkeszőlő és Nyírmeggyes - érkeztek hozzánk a tehetséges fiatalok, felkészítő tanáraik és a zsűritagok – tudtuk meg Horváth Sándornétól, a földesi Karácsony Sándor Általános Művelődési Központ igazgatójától. – A művészeti csoportokat a művelődési központ épületében fogadtuk. Az előadások az Árpád Mozi színháztermének színpadán zajlottak – tette hozzá Horváth Sándorné.
A csaknem egész napos esemény során a vendégek a kulturális műfajok széles palettáját láthatták, így például betekinthettek a színjátszás, s a balett világába. Emellett különböző hangszerek - citera, gitár, hegedű, furulya, zongora – is felcsendültek. A tehetséges ifjak népmese, népdal és néptánc előadásaival újra felidézhették a nézők a régi korok hagyományait. A modern műfaj keretében pedig aerobic és mazsorett előadásokat láthattak a vendégek. A fiatalok műsorait a nap végén hattagú zsűri értékelte, három diák és három felnőtt részvételével. A Nyírmeggyesről érkező zsűritagok szakmai tanácsokkal és „útravalóval” látták el a fellépő diákokat.

– Rendezvényünk célja, hogy az itt találkozó diákok, tanárok megismerhessék egymás munkáit, intézményeit, s élményekkel, szakmai tapasztalatokkal gazdagodva térjenek haza a nap végén – mondta befejezésül Horváth Sándorné.
- Zagyva Nikolett -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!