Hajdú-Bihar

2008.11.28. 23:25

A Harlem angyalai Debrecenben, misztikus erővel

<p>Debrecen – Tehetséges hangok, mesteri zenei teljesítmények – a világhírű Angels in Harlem Gospelkórus december 4-én a Főnix Csarnokban ad vidám hangulatú koncertet, 19 órai kezdettel.</p>

Az Angels in Harlem Gospel Choir az Egyesült Államokban a leghíresebb és világviszonylatban is kiemelkedő gospelkórus. Bár több, hozzájuk hasonló társulat is turnézik, ők a leghíresebbek és a legelsők, akiket Allen Baily alapított 1986-ban. Az ötlet egy, Martin Luther King tiszteletére rendezett ünnepségen született meg a New York-i Harlemben. A kórustagok harlemi „fekete templomok” és New York legkiválóbb énekesei, zenészei. Külön titkuk, hogy bárhol is járnak a világban, a koncertlátogatók az előadás végén úgy érzik, hogy valamiféle misztikus erő hatása alá kerülnek.
2004-ben a New York-i Rockefeller Centerben egy jótékonysági koncert keretében olyan hírességekkel léptek fel, mint Bono és a U2. A hatalmas siker arra ösztönözte a kórust, hogy minél több karitatív tevékenységben vegyenek részt. 2005-ben Louisianában koncerteztek, a koncert teljes bevételét a Katrina hurrikán áldozatainak megsegítésére ajánlották fel.
Gyakori vendégek Közép-Európa országaiban, különösen Lengyelországban, ahol II. János Pál emlékére több koncertet is adtak. 2007-ben a kórus André Rieu-t és a Johann Strauss Orchestrát kísérte el európai turnéjára. Ez a turnén a klasszikus zene és a gospel műfaj sajátos egyvelege kápráztatta el a közönséget. A kórus több ezer különböző nemzetiségű és kultúrájú emberrel osztotta meg a szeretet, béke és harmónia üzenetét. Minden előadásuk vidám hangulatban telik. Dinamikus előadásmódjukon keresztül az afro-amerikai kultúra és a gospel jobb megértését tűzték ki célul. Minden koncertjük grandiózus show, tehetséges hangokkal, mesteri zenei teljesítményekkel, repertoárjukból sohasem hiányozhat az O, happy day…
Belépőjegy: 1900 Ft, 2600 Ft. Bővebb információ: www. fonixinfo.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!