Hajdú-Bihar

2008.04.01. 17:23

A német kultúra jegyében

<p>Debrecen – Német Napok rendezvénysorozat kezdődött kedden&#160;a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központban. <A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/nemet-napok/cn/boon-news-ed06-20080402-111141"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B> Ismertető; program</B></A> [.pdf – 73; 76 KB]</p>

A Goethe Intézet Más szemmel című könyvkiállítása délután nyílt meg, s a jelenlévők jellegzetes magyarországi német ételeket is megkóstolhattak, valamint a kelet-magyarországi németek életéről szóló filmet vetítettek.

A programsorozat április 8-áig tart; többek között rendhagyó németóra, kézműves foglalkozás, országismereti játék várja az általános iskolásokat, az idősebbeket pedig koncert, továbbá előadások – többek között identitásról, migrációról – hangzanak el. A Német Napok vendége lesz Dimitré Dinev bolgár származású német író, akivel április 8-án találkozhatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!