Hajdú-Bihar

2008.03.12. 10:59

Intermédia öt kontinensről

<p>Debrecen - Nemzetközi Intermédia-kiállítás nyílik a Modemben. A kortárs művészet legprogresszívabb kiállítása lesz március 13-tól május 15-ig, melyre 35 művész az erre az alkalomra készült műalkotása lesz látható. &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-interm%C3%A9dia_ki%C3%A1llit%C3%A1sra_k%C3%A9sz%C3%BClnek_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

A vetítésé és a televízióé lesz a főszerep, hiszen 33 képet és 210 percnyi videó anyagot multatnak be. Jelentős külföldi, magyar és debreceni művészalkotásai ezek.

Városunknak vannak olyan képzőművészei, akik más országokban igen híresek, de Debrecenben igen kevesen ismerik őket – az ő alkotásaik is ki lesznek állítva. Számos művész utazik azért a kiállításra, hogy a közönségnek ő maga mutassa be a művét, a legtávolabbi kiállító Montevideóból érkezik. A kiállítás megnyitóját Sebők Zoltán művész, író, esztéta tartja.

A Modem kétlemezes DVD-t ad ki a legizgalmasabb filmanyagokkal, valamint készítenek egy katalógust a kiállításról. A Modem egyre nagyobb teret adna az ilyen, s ehhez hasonló kiállításoknak – mondta Gulyás Gábor, a Modem igazgatója a tárlat szerdai sajtótájékoztatóján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!