Hajdú-Bihar

2007.12.09. 17:30

Marimba, Hollandia, útlevelek

<p>Debrecen - December második hetében is változatos programok várják az egyetemi és akadémiai programok iránt érdeklődőket. Koncertek, előadások és&#160;kiállítások a vizsgaidőszak első hetében is lesznek.</p>

December 10-én, hétfőn 19 órakor kezdődik a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának  Liszt termében MARTIN OPRŠÁL – marimba (Csehország) és a SONUS ütőegyüttes hangversenye (művészeti vezető: Szabó István).

Műsoron:

 Ivo Medek: Migrations for Marimba *

Miroslav Ištvan: Psalmus niger *

František Emmert: ... vanuti... *

 Nebojša J. Živkovič: Ilijas

Rich O’Meara: Wooden Music

Minoru Miki: Marimba spiritual

Jaroslav Ježek: Bugatti-step (M. Opršal átirta)*

 (* magyarországi bemutató)

 

December 11-én, kedden 18 órától Dr. Takács István Csipetnyi Hollandia címmel tart előadást a Gyermekklinika tantermében a Világjáró Klub keretében.

 

December 12-én, szerdán, 17 órakor kezdődik a DAB Úti levelek, úti okmányok, útlevelek Magyarországon a 17. szazadtól napjainkig című rendezvénye. Előadást tart Nagy  Pál középiskolai tanár, a Szemere Bertalan Magyar Rendvédelmi   Történeti Tudományos Társaság tagja. A kiállítást Dr.Gomba Szabolcs a DAB-klub elnöke nyitja meg. Az előadást kötetlen beszélgetés követi. A kiállítás január 20-ig tekinthető meg munkanapokon 8 és 18 óra között.

 

December 12-én, szerdán 20 órától a JaZZbarátok Köre következő, évzáró összejövetelén is jó hangulatú, élő zene lesz hallható: Béla – karotin és Ízi – dzsessz. Mindez a megszokott helyen, a DE Kenézy Élettudományi Könyvtár Médiatára és  a DE TEK Művelődési Iroda szervezésében a Galéria Caféban (DE Élettudományi Épület).

További hírek: http://egyetem.haon.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!