Helyi közélet

2019.07.03. 10:30

Szeptembertől már az uszoda is használható

Az új tanév első napján adhatják át az új létesítményt.

Tajthy Ákos

Már majdnem kész az új uszoda, mutatja Ábrám Tibor

Fotó: Ádám János

A korlátok már a helyükön, a medence burkolata is teljes – a kivitelező már az utolsó munkafolyamatokat végzi a Lévay József Református Gimnázium új sportkomplexumának uszodájában. Az előtér egyes részein már takarítanak, de a tornacsarnok is csaknem készen van már.

 

Az intézményvezető lapunknak azt mondta, az elmúlt napokban az átadás-átvételi eljárás is megkezdődött.

– Június 19-én jelentette készre a létesítményt a kivitelező FK-Raszter Zrt., ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy műszakilag elkészült az épület. Most a műszaki ellenőrökkel közösen járjuk végig az épületet, készül a hibajegyzék. Az ezen szereplő dolgokat még majd javítani szükséges, de reméljük, ez a lista nem lesz hosszú – mondta Ábrám Tibor.

A várhatótan július végén záruló procedúra végéig elvégzik a még hátralévő belső és külső munkálatokat is, és az épület környezetét, a Rákóczi Ferenc utcán kialakítandó teret is elkészítik, valamint a Papszeren található járdákat, parkolókat, és a környék korábbi forgalmi rendjét is teljesen helyreállítják.

Átadó után próbaüzem

– Az uszodát és a tornacsarnokot szeptember 1-jén, a tanévnyitón adjuk majd át hivatalosan, ami után próbaüzem indul, viszont ekkor már tan­órai rendszerességgel használjuk majd a létesítményt. Ezután már csak finomhangolásokat, kisebb javításokat végez majd a kivitelező – hangsúlyozta Ábrám Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában